Toertocht 2019

  • Nieuws   •   28 September 2019

Om 12.15 uur starten wij met onze trekkers vanuit Maurik en rijden met ons vieren richting de Beusichemsebroeksteeg in Beusichem naar de famillie Frankenhuyzen.

Zodra we in Rijswijk van de brug rijden zien we boven Zoelen een hele grote regenbui aankomen. Wat moeten we doen, stoppen en het regenpak aantrekken of snel doorrijden. We hebben voor het laatste gekozen. Toen we in Beusichem aankwamen was de achter trekhaak van de laatste trekker nat. Bij Joop aangekomen stond de koffie en een plak cake al op ons te wachten. Even wat bijpraten om vervolgens met vijftien ronkende machines aan de toertocht te beginnen. Toen we wilden gaan rijden ging het regenen. Nu toch allemaal het regenpak maar aantrekken en dat was maar goed ook, want het eerste halfuur heeft het veel geregend. De rest van de middag is het helemaal droog gebleven, maar wel met veel wind.

Vanaf Joop zijn we door Beusichem gereden richt Culemborg. We zijn langs Culemborg, door Culemborg en om het industrieterrein van Culemborg gereden. Daar vandaan zijn we met een hele grote boog via velen rustige veldwegen weer terug gereden naar de Beusichemsebroeksteeg.

Het schuurtje van Joop was omgebouwd tot kantine en de trekkertjes van Joop stonden buiten geparkeerd. Er stond voor eenieder een lekker bord met frieten klaar. Als hoofdgerecht kwam Louw langs met een kippenpoot en die ging ook bij iedereen smakelijk naar binnen. Toen we allemaal de kin hadden afgeveegd werd er nog wat gedronken en nagepraat. Daarna werd het weer tijd om huiswaarts te rijden, want met somber weer is het snel donker. Op de klok van 18.00 uur stonden de trekkers weer in het schuurtje in Maurik.

Namens alle deelnemers van deze middag kan ik denk ik zeggen dat wij de Familie Frankenhuizen heel hartelijk danken voor de gastvrijheid, Frankenhuizen Jr. voor de leuke rit deze middag en het bestuur van de BHTC voor het organiseren van deze middag.

Vriendelijk Groet
De Vree, Maurik

Lid worden van de BHTC?

word lid