Traditiegetrouw organiseert de Betuwse Historische Tractoren Club (BHTC)  op Tweede Pinksterdag weer een happening met oldtimer tractoren op de Bol in Varik. Ook zijn er antieke werktuigen, een boomzaagmachine en een oude scheepsmotor aanwezig. Naast deze oldtimers is er ook een moderne machine te bewonderen, namelijk de Dakar-truck van het Rainbow Truck Team. Met deze truck reed Gerrit Zuurmond begin dit jaar mee in de befaamde Dakar rally in Saoedi Arabië. Kortom: er is op de Bol genoeg te zien voor zowel jong en oud! Toegang is gratis.

Bezoekers zijn Tweede Pinksterdag (maandag 29 mei) welkom op de Bol van 9.00 uur tot 17.00 uur.  De meeste tractoren zijn ’s middags aanwezig, aangezien er ’s ochtends eerst een toertocht gemaakt wordt door de regio. Rond de middag komen de tractoren weer terug naar de Bol. Thema voor de toertocht is dit jaar “Boerenbruiloft”. Veel deelnemers zullen dus in deze kledingstijl op hun trekker zitten.

Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd: er zijn volop hapjes en drankjes te verkrijgen. Niet alleen voor de deelnemers aan de toertocht, maar ook voor het publiek dat dit gezellige en gemoedelijke evenement bezoekt.

Datum: 2e Pinksterdag 29 mei van 9 tot 17 uur.
Locatie: de Bol in Varik, aan de Waalbandijk naast de aanlegplaats van het pontje Varik-Heerewaarden.

Informatie voor deelnemers aan de toertocht:
Aanmelden voor de toertocht kan nog steeds. Deelname kost € 15,- (inclusief ontbijt om 8.30 uur).
Thema is dit jaar “Boerenbruiloft”, dus leuk als jullie zoveel mogelijk in deze kledingstijl komen. Heren: gilet, slipjas of boerenkiel, boerenzakdoek en hoed of pet. Dames: zwart/wit/grijs, rok, jurk of broek en een hoed.
Opgeven voor de toertocht kan bij Louw van Londen via tel 06-5386 6056.